Ik ben het wachtwoord van mijn digitale handtekening kwijt! Wat nu?

Het wachtwoord van je digitale handtekening is niet aan te passen zoals het wachtwoord waarmee je inlogt. Dit betekent dat wanneer je dit wachtwoord echt niet meer weet je niks anders rest dan een nieuwe handtekening aan te schaffen.

Maar we kunnen u wel helpen aan een methode die u makkelijker in staat stelt nog eens te proberen te raden wat het wachtwoord is dat u heeft gekozen. Daarvoor moet u de digitale handtekening downloaden en importen in Windows. In de wizard die Windows u daarvoor aanbiedt kunt u zo vaak als wilt het wachtwoord proberen te raden en kan wat u invoert ook nog eens zichtbaar gemaakt worden.

Ga naar het signing certificates gedeelte van de account pagina's door vanuit de hoofdpagina rechts bovenin op account te drukken en daarna links in het menu signing certificates te kiezen.

 

Screenshot_2021-10-15_at_12.58.29.png

 

Screenshot_2021-10-15_at_12.59.33.png

 

Daarna druk je van de handtekening waarvan je het wachtwoord niet meer achteraan op het 'hamburger' menu en kiest voor download:

 

Screenshot_2021-10-15_at_14.25.29.png

 

 

Screenshot_2021-10-15_at_14.26.32.png

 

Open het .p12 bestand en volg de wizard tot je bij het invullen van het password komt:

 

mceclip3.png

 

Volg alle stappen totdat om je Password wordt gevraagd:

 

mceclip6.png

 

Nu kan je zo vaak als je wilt je wachtwoord raden. Als je een wachtwoord invult en je krijgt een foutmelding als je op Next (Volgende) drukt dan heb je nog niet het juist wachtwoord gevonden. Krijg je geen foutmelding meer dan weet je dat je het juiste wachtwoord hebt gevonden.

 

Je wachtwoord moet een hoofd- en kleine letter bevatten naast een getal en een speciaal karakter. Dus als je een wachtwoord probeert dat niet aan deze eisen voldoet gaat het sowieso niet werken.

 

 

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk