Hoe kan ik een ATR.1 aanvragen in OSD?

Om een ATR.1 document te maken kiest u net als bij de andere type documenten in het hoofdscherm linksboven voor de knop New en kiest voor ATR.1:

 

mceclip0.png

 

Het ATR.1 document lijkt op een EUR.1 document en kan op vergelijkbare wijze worden ingevuld.

Omdat een ATR.1 niet naar de Kamer van Koophandel gestuurd hoeft te worden ter goedkeuring hoeft deze niet te worden te getekend met uw digitale handtekening. In plaats daarvan gebruikt u de applicatie OSD om een template van een ATR.1 te maken die u downloadt als pdf. Die pdf print u vervolgens op dezelfde manier als u bijvoorbeeld een pdf van een goedgekeurde CvO print op een blanco formulier.

Om de pdf van de ATR.1 te downloaden moet u het volgende doen:

  1. De ATR.1 moet de status New hebben.
  2. De kolom Template moet zichtbaar zijn in het hoofdscherm

Om uw ATR.1 te downloaden moet u eerst de kolom Template zichtbaar maken omdat deze niet standaard zichtbaar is. Klik eerst bij willekeurige kolom in het hoofdscherm rechts op het pijltje naar beneden en vink vervolgens de kolom Template aan:

mceclip2.png

Vervolgens komt u in het template scherm waar u de pdf van de ATR.1 op dezelfde manier kan downloaden als u bijvoorbeeld een EUR.1 print:

 

mceclip4.png

Als u ATR.1 niet mooi in de vakken komt kan u met right en down een kleine afwijking opgeven en de pdf opnieuw downloaden.

Box 12

Als u wilt kan u box 12 van ATR.1 vooraf ingevuld bij de Douane inleveren, dit scheelt invulwerk voor de Douane. Druk link op de knop Box 12 en vul de gegevens van jouw aanvraag in:

 

mceclip5.png

Vergunning

Heeft u een vergunning van de Douane voor het zelf uitgeven van een ATR.1 en hoeft u niet langs de Douane met uw ATR.1 dan kan u het nummer op de ATR.1 laten weergeven door op de knop Vergunning te drukken en het nummer van uw vergunning opgeven:

 

mceclip6.png

Uw vergunningsnummer wordt automatisch onthouden zodat u het niet elke keer hoeft op te geven.

 

 

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk