STAP 3 en 4: de applicatie OSD configureren door het certificaat aan te melden bij de Kamer van Koophandel

Als u nog de Java applets gebruikt kunnen stap 3 en 4 gecombineerd worden. Door het nieuwe certificaat aan te melden via de applet voor het tekenen van oorsprongsdocumenten wordt het ook in 1 keer geconfigureerd met uw nieuwe certificaat.

U heeft het volgende nodig:

  1. Het nieuwe certificaat uit STAP 2 opgeslagen op lokale pc
  2. Een aanvraag om te tekenen zodat u de applet om te tekenen kan opstarten.

(Als u geen aanvraag om te tekenen heeft kunt u tijdelijk een oude aanvraag in z'n geheel kopiëren, pas wel op de aanvraag niet te versturen)

Open de applet voor tekenen van aanvragen: 

mceclip0.png

In het vak Certificate location staat de locatie van u oude certificate. Dit moeten we updaten door de knop browse te klikken en het nieuwe certificate op u lokale pc aan te wijzen. Als u deze gevonden heeft drukt u op Open

mceclip1.png

U bent nu klaar om het nieuwe certificaat aan te melden bij de KvK:

mceclip2.png 

(als u een nieuwe password heeft gekozen kunt u dat alvast invullen ipv het oude password) Druk nu op de knop export public certificate

U bevestigt dat u inderdaad het nieuwe certificaat wilt aanmelden en een email met het publieke deel is onderweg naar uw Kamer van Koophandel. U krijgt een kopie van deze mail.

Als u een melding krijgt dat u alias niet gevonden kan worden dan wordt de enige alias die wel gevonden kan worden automatisch voor u ingevuld in het vak Alias:

mceclip3.png

U kunt nu simpelweg opnieuw op de knop export public certificate drukken en uw nieuwe certificaat wordt verstuurd naar de Kamer van Koophandel.

Na het succesvol aanmelden worden de gegevens zoals Alias en Certificate location automatisch onthouden en uw password als u dat wenst.

Zodra door de Kamer per mail wordt bevestigd dat het nieuwe certificaat is geladen kunt u tekenen met het nieuwe certificaat. Tot die tijd moet u het oude certificaat blijven gebruiken.

U bent nu klaar!

 

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk