ATR.1

Om een ATR.1 document te maken moet je gedurende de test-periode een bestaande cvo of EUR.1 aanvraag kopieren naar een ATR.1 document. Er kan gedurende de test-periode niet vanaf de knop New een nieuw ATR.1 document aangemaakt worden:

Het ATR.1 document lijkt op een EUR.1 document en kan op vergelijkbare wijze worden ingevuld.

Omdat een ATR.1 niet naar de Kamer van Koophandel gestuurd hoeft te worden ter goedkeuring hoeft deze niet te worden te getekend met je digitale handtekening. In plaats daarvan gebruik je de applicatie OSD om een template van een ATR.1 te maken die je download als pdf. Die pdf print je vervolgens op dezelfde manier je als bijvoorbeeld een pdf van een goedgekeurde cvo print op een blanco formulier.

Om je ATR.1 te downloaden moet je eerst de kolom Template zichtbaar maken omdat deze niet standaard zichtbaar is. Klik eerst bij willekeurige kolom in het hoofdscherm rechts op het pijlte naar beneden en vink vervolgens de kolom Template aan:

Vervolgens kom je in het template scherm waar je de pdf van de ATR.1 op dezelfde manier kan downloaden als je bijvoorbeeld een EUR.1 print:

Als je ATR.1 niet mooi in de vakken komt kan je met right en down een kleine afwijking opgeven en de pdf opnieuw downloaden.

Box 12

Als je wilt kan je box 12 van ATR.1 vooringevuld bij de Douane inleveren, dit scheelt invulwerk voor de Douane. Druk link op de knop Box 12 en vul de gegevens van jouw aanvraag in:

Vergunning

Heb je vergunning van de Douane voor het zelf uitgeven van een ATR.1 en hoef je niet langs de Douane met je ATR.1 dan kan je het nummer op de ATR.1 laten weergeven door op de knop Vergunning te drukken en het nummer van je vergunning opgeven:

Je vergunningsnummer wordt automatisch onthouden zodat je het niet elke keer hoeft op te geven.