STAP 2: het nieuwe certificaat aanmelden bij uw Kamer van Koophandel

U heeft nu een certificaat om oorsprongsdocumenten te tekenen maar uw Kamer van Koophandel weet nog niet dat dit bij uw persoon en het bedrijf waar u werkt hoort. Daarom moet de zogenaamde publieke sleutel worden aangemeld bij de KvK.

In de applicatie OSD van oorsprongsdocumenten.nl kan dat met 1 druk op de knop:

Druk op de knop SEND PUBLIC KEY en uw nieuwe certificate is per mail onderweg naar uw Kamer. U ontvangt een kopie van deze mail. Zodra u een mail ontvangt van de Kamer van Koophandel dat uw nieuwe certificaat is geregistreerd kunt u tekenen met het nieuwe certificaat. Tot die tijd moet u tekenen met het oude certificaat.

U bent nu klaar!