STAP 2: de nieuwe digitale handtekeing in OSD ophalen

De nieuwe digitale handtekening om oorsprongsdocumenten te tekenen is al voor u aangemaakt in de applicatie OSD. U moet het nog slechts ophalen en tegelijk een wachtwoord ervoor kiezen.

Als u al ingelogd bent kunt in het hoofdscherm rechtsbovenin op account drukken en daarna links op signing certificates. Of u drukt op de volgende link https://osd.nl/account/certificate.

U ziet nieuwe certificaat staan onder  het kopje New signing certificates:

Druk op de knop RETRIEVE CERTIFICATE om uw nieuwe certificaat op te halen. U moet nu eerst een wachtwoord opgeven voor uw nieuwe handtekening. Als

Het wachtwoord dat u gaat opgeven mag u niet vergeten want het kan nooit aangepast worden zoals bijvoorbeeld het wachtwoord waarmee u inlogt in OSD.

Als u al digitale handtekening had mag hetzelfde password weer gebruiken. Dat raden we ook aan om te voorkomen dat u uw wachtwoord vergeet.

Het wachtwoord moet minimaal een hoofd- en kleine letter bevatten naast een getal en een speciaal karakter zoals ~_-+=!@#\$/%^&*(),.?:{}|<>

Kies een een wachtwoord voor de nieuwe digitale handtekening en bevestig uw password door het nogmaals in te vullen en druk daarna op RETRIEVE

U heeft nu uw nieuwe digtale handtekening opgehaald en bent klaar voor STAP 3.