STAP 1: het nieuwe certificaat in OSD ophalen

Het certificaat om oorsprongsdocumenten.nl te tekenen is al voor u aangemaakt in OSD. U heeft daarover een mail ontvangen. U moet het nog slechts ophalen en tegelijk een wachtwoord ervoor zetten.

Het wachtwoord moet minimaal een hoofd- en kleine letter bevatten naast een getal en een speciaal karakter zoals ~_-+=!@#\$/%^&*(),.?:{}|<>

Volg de link in de mail of ga naar https://osd.nl/account/certificate. U ziet nieuwe certificaat staan onder  het kopje New signing certificates:

Kies een een wachtwoord voor het nieuwe certificaat en bevestig u password door het nogmaals in te vullen en druk daarna op RETRIEVE CERTIFICATEVergeet uw wachtwoord niet want het kan nooit aangepast worden zoals bijvoorbeeld het wachtwoord waarmee u inlogt in OSD.

U heeft nu uw nieuwe certificaat opgehaald en bent klaar voor STAP 2.