Waarom werkt Java niet?

Java werkt alleen in de browsers Internet Explorer van Microsoft en Firefox van Mozilla. Sinds september 2015 werkt Java niet meer in Google's Chrome.

Heb je Windows 10 dan moet je Internet Explorer gebruiken want Java werkt niet in de Edge browser van Windows 10.

Als Java niet goed werkt controleer dan eerst hier of Java goed geïnstalleerd is: http://java.com/verify. Als Java goed geïnstalleerd is zie je dit:

Zolang je deze applet niet ziet kan je niet tekenen en printen in de applicatie van oorsprongsdocumenten.nl.

Heb je Java goed geïnstalleerd dan moet je per browser toestemming geven om de Java plugin te draaien.

In Microsoft Internet Explorer druk je op de knop Toestaan onder in het scherm:

In Firefox druk je op Toestaan bovenin het scherm:

druk daarna op Toestaan en onthouden: