Hoe werkt oorsprongsdocumenten.nl?

oorsprongsdocumenten.nl is een webapplicatie. Dit betekent dat u niets hoeft te installeren om aan de slag te gaan. De applicatie bestaat uit een scherm waar u een overzicht van uw aanvragen ziet:

U maakt een nieuwe aanvraag aan door op de Create button te drukken en een wizard de doorlopen waarin u alle gegevens van uw aanvraang invult:

Na het aanmaken van het door u gewenste oorsprongsdocumenten met uw gegevens kan u met uw PKI-Overheid certificaat de aanvraag tekenen:

Na het tekenen van de aanvraag wordt hij verstuurd naar de DAE van de KvK. De KvK keurt uw aanvraag gemiddeld binnen 4 uur goed.

De goedgekeurde aanvraag van uw oorsprongsdocumenten kan vervolgende vanuit de applicatie van oorsprongsdocumenten.nl geprint worden op uw eigen printer: